Testkezelések

slim

A zsírszövet testünk legalsó bőrrétegében, az úgynevezett subcutisban található. A zsírsejtek vizet, abban bomlástermékeket, és zsiradékot raktároznak. Számuk nem változik, azonban térfogatuk folyamatosan nő és csökken. A megnövekedett sejtek összetömörülnek, egymásra tolulnak és így kialakul korunk egyik legismertebb és legkevésbé szeretett kozmetikai elváltozása, a narancsbőr.

A cellulit tehát egy zsír-anyagcserezavar eredménye, amellyel együtt jár a keringés lelassulása, nyirokpangás, a méreganyagok felhalmozódása. A szövetek sem jutnak kellő mennyiségű oxigénhez és tápanyaghoz. A különböző méregtelenítő, testfeszesítő, zsírbontó kezelések ezt a problémát tudják részben orvosolni. Azonban ezek a kezelések nem hoznak kellő eredményt, ha nem társul hozzájuk megfelelő táplálkozás, diéta, és napi 2-3 liter folyadékbevitel, amelynek nagy része vízből kell, hogy álljon.

A Borgia Kozmetika testkezelése egy többlécsős folyamat. Először egy úgynevezett lipovibrátorral zsírtörést végzünk. Ez leginkább egy olyan mélymasszázshoz hasonlítható, amely a bőr aljáig képes az egymásnak feszülő zsírsejtek közötti kapcsolódást fellazítani, az izmok mozgatásával zsírt éget, fokozza a nyirok- és vérkeringést, a méreganyagok kivezetését, edzi a szöveteket. A kezelés intenzitását mutatja, hogy a kezelt területen olykor akár kék-zöld foltok is megjelenhetnek. Ez a zsírtörés elősegíti a zsírbontó hatóanyagok bejuttatását ultrahang vagy Lux Star segítségével a zsírsejtekbe. Ez a lépcső következő foka.

Az ultrahangos hullám több milliméter mélyen behatol a szövetekbe és hatását ott fejti ki. Elősegíti a hatóanyagok felszívódását, amit azzal ér el, hogy – mechanikai hatása révén – mintegy szétrázza, meglazítja a bőr felületén található szaruréteget (pontosabban a barriert). Az ultrahang hőhatása következtében az erek kitágulnak, a mechanikai és kémiai hatások pedig fokozzák a sejtmembrán áteresztő képességét. Az ultrahangos hullámok mélyebb rétegekben észlelhető hatása a zsírlebontás és a nyirokkeringés fokozódása. Az ultrahang serkentőleg hat a kollagén anyagcserére és a fibroblasztok működésére, a salakanyagok kiürülésére, a diffúziós folyamatokra is. A bevitt hatóanyagok pedig mobilizálják a zsírt, széttörik a hosszúláncú zsírsavakat, átalakítva őket egyszerű zsírsavakká, amelyek könnyebben tudnak távozni a sejtekből.

A testtekercselés folyamán a keringés fokozását, megnövelt sejtanyagcserét érünk el, melyet támogat a hőpaplan által biztosított 40-60 fok közötti hőmérséklet.

A kezelést végül egy nyirokelvezető masszázs zárja, amely elősegíti a sejtekből távozó zsír, bomlástermékek és víz távozását a májon és veséken keresztül.

Az eredmény pedig egy láthatóan egészségesebb, feszesebb, frissebb, tömörebb bőrkép, és kúraszerű alkalmazás esetén csökkenő körtérfogat lehet a kezelt területeken.