Tisztításos arckezelés

wash-face

Az ápolt, szép bőr eléréséhez nélkülözhetettlen a tisztításos arckezelés. Nem csak azoknak fontos  akik rendszeresen sminkelik magukat, hiszen a bőr természetes izzadása, a faggyúképződés, a környezet káros szennyező hatása mindenkit érint. A tisztító kezelés lényege, hogy nem csak a bőrfelszínről távolítjuk el a szennyeződéseket, elhalt hámréteget, baktériumokat, hanem a pórusokat is kitisztítjuk. Ez különösen a zsíros-vegyes bőrtípusnál fontos, ahol a fokozott a faggyútermelés látható mitesszerek formájában mutatkozik meg. Időszakonként azonban minden bőrtípusnak szüksége van egy ilyen kezelésre.
A szőrtüszőbe torkolló faggyúmirigyek váladéka keveredik elhalt hámsejtjeinkkel. Az így képződött faggyúdugasz, azaz mitesszer a legtöbbször “besül”, nem tud magától távozni, így elzárja a bőr mélyebb rétegeit az oxigéntől, és a krémek hatóanyagai sem tudnak felszívódni. Az el nem távolított mitesszerek pedig kitágítják a pórusokat,  és kiváló táptalajt jelentenek a gyulladt pattanásokat okozó baktériumok szaporodásának is.
Tisztító kezelésünk során a JANSSEN professzionális kozmetikai termékeket használjuk.
Elsőként a bőrtípusnak megfelelő arctisztító tejjel letisztítjuk az arcot, esetleg nyakat és dekoltázst, majd a peelingezés és tonizálás következik. Ezzel előkészítjük  a bőrt a gőzölésre vagy borogatásra. A gőzölés célja a bőr felpuhítása. A jobb hatásfok elérése érdekében gyógynövényeket is használunk.
Ezt követően szakszerűen, steril körülmények között eltávolítjuk az arcon található mitesszereket, pattanásokat, grízeket. Mivel egyes bőrtípusoknál a pórusok nagyon zártak, nem ajánljuk az otthoni “nyomkodást”. A csak részben vagy rossz technikával megnyomott bőr felszíne sebes lesz, a steril körülmények hiánya miatt a szőrtüszők begyulladnak, pattanások, mélycsomós gyulladások alakulnak ki.
A kitisztított területeket VIO készülékkel  segítségével lefertőtlenítjük. A VIO-nak  anyagcserefokozó, összehúzó hatása is van.
Ezután következik a terápiás hatóanyagok (a bőr működését normalizáló, problémákat enyhítő anyagok) bevitele és a táplálás, melyhez vizes és zsíros fázisú anyagokat ampullák, szérumokat formájában ultrahang segítségével a bőr mélyebb rétegeibe juttatunk be.
Végül felhelyezünk egy pakolást összehúzó, hidratáló, nyugtató, tápláló összetevőkkel, mellyel 15-20 percig halk zene mellett nyugodt környezetben relaxálhat a vendég.
A bőr a tisztítás után lehet enyhén piros, foltos, ami a mechanikai hatás miatt van s normális velejárója a tisztításos kezelésnek. A tünetek 1-2 nap alatt eltűnnek és marad a ragyogó, megtisztult, egészségesebb működésű bőr.

A kezelés kombinálható masszázzsal .