+36 20 352 06 71      1024 Budapest Keleti Károly utca 2. III. emelet 4 szám 13-as kapucsengő

Szempilla és szemöldök kozmetika

A szépen formázott szemöldök meghatározza az arc karakterét, szépségét, megnyitja a tekintetet, elegánssá teszi az arcot. A formázás történhet gyantával és csipesszel. Az ív kialakításánál figyelembe kell venni az arc  formáját, a jól kialakított szemöldök optikailag javíthatja az előnytelen vonásokat. Vannak olyan alapszabályok, amiket minden esetben érdemes betartani. Ilyen például, hogy a szemöldök belső sarka, ami az orrhoz van közel legyen vastagabb, mint a külső széle. Legmagasabb pontja nagyjából a szivárványhártya külső ívénél van, a szemöldök vége pedig elvékonyodik.

Jó ha tudjuk, hogy főleg a koronaszálak esetében olykor 4-5  alkalommal történő kiszedés után sem nő vissza többet a szőr. Egy ‘lukasra’ szedett, vagy rossz vonalúra kialakított forma egész további életében elkíséri és elkeseríti az embert. A kor előrehaladtával sokat kophat a szőr, így 50-60 éves korra a korábban gyufa vékonyra szedett szemöldökből alig marad valami.

Szempilla és szemöldökfestéssel hosszantartó színt biztosítunk. Az eljárás fájdalommentes, 10 -15 percet vesz igénybe, hatása 3-4 hétig tart. A mai modern festékek szakszerű alkalmazás mellett nem károsítják a szempillákat vagy a szőrszálakat.  Azonban arra érzékeny egyéneknél ezek az aromás nitrogén tartalmú vegyületek allergiát  okozhatnak. Ezért bőrpróbát kell végezni.